Buradasınız
Krep resepti Qadın dünyası 

Krep resepti

Vasitələr:

Krep xəmiri  üçün:

2 ədəd yumurta
1 su stəkanı süd
1/2 su stəkanı su
1 yemək qaşığı zeytun yağı
5 yemək qaşığı un

Serviset mək için:

2 ədəd banan
180 gram acı şokalad
Hazırlanması:

Krep xəmirini hazırlamaq üçün  yumurtaları dərin bir qarışdırma qabına alın.

Su, süd, zeytun yağı ve ələnmiş unu əlavə etdikdən sonra bütün vasitələri bir çırpıcı köməyilə hamar olana qədər qarışdırın.

Krep xəmirini 5 dəqiqə qədər gözlədin. Yanmaz yapışmaz dabanlı tavayı, günəbaxan yağı ilə yağladıqdan sonra kağız dəsmal köməyilə yağın artığını alın.

Kiçik bir çömçə ilə aldığınız krep xəmirini tavaya tökün ve sürətli bir şəkildə tavanı hərəkət etdirib xəmirin bərabər olaraq  olarak yayılmasını təmin edin.

Üstləri xəfif bir rəng alan incəcik krepleri, tərs üz edərək her iki tərəfini də qısa bir müddət bişirin.

Eynı prosesi bütün kreplər üçün tətbiq edin. Krepləri, soyumamaları üçün qapağı bağlı geniş bir qabda saxlayın.

timthumb

Qabığını soyduğunuz bananları incə incə dilimləyin. Acı şokoladı kiçik parçalar halında qırdıqdan sonra qaynamaqda olan su buxarı üzərinə yerləşdirdiyiniz şüşə bir qabın içində aralarda qarışdıraraq benmari üsulü əridin.

Servis qabının üzərinə bir ədəd krep yerləşdirdikdən sonra əridilmiş şokaladdan çəkin.

krep-nasil-yapilir-2

Banan dilimleri əlavə etdikdən sonra ikinci qat krebi üstün

örtün.

Hazırladığınız krepler bitənə qədər bu prosesi təkrarlayın Hazırladığınız çox qatlı krebi, arzu etdiyiniz böyüklükdə dilimlərə ayırdıqdan sonra sevdiklərinizlə paylaşın.

 krep

 

mm

Gulnare Huseynova

Azərbaycan Prezidenti yanında Dövlət İdarəçilik Akademiyası təhsil alır. Maraq.az Content Manager işləyir

Related posts

Bir şərh yazın

%d bloqqer bunu bəyənir: